Wie zijn wij

Wie zijn wij ????
Flevolandse Theatervereniging JTL werd in 1988 opgericht als Jeugd Theatergroep Lelystad, 10 jaar later werd de naam en daarmee ook de statuten gewijzigd in Flevolandse Theatervereniging JTL en kwam er zowel een jongerenafdeling als een volwassenenafdeling bij. ( Voordien was de maximale deelnameleeftijd 18 jaar)
Inmiddels is JTL uitgegroeid tot één van de grootste vrijwilligersprojecten binnen Lelystad met uitsluitend vrijwilligers! Daarnaast zijn wij SBB-erkend stage/leerwerkbedrijf voor de opleidingen artiest drama/musical performer/muzikant/Ruimtelijke vormgeving/Entertainment en verder werken wij mee aan MDT projecten en stages en doen wij opdrachten voor bedrijven zoals voor BHV-trainingen, examens luchtvaartcabine personeel.

Daarnaast hebben wij een grote kostuumvoorraad, de kostuums worden aan allerlei scholen binnen en buiten Lelystad verhuurd voor hun musicals e.d. maar ook voor diverse film en tv-producties vindt men de weg naar ons kostuummagazijn.
De verhuur is vrij arbeidsintensief en is dan ook ALLEEN OP AFSPRAAK !

Het geld dat wij hiermee verdienen, wordt gebruikt om kostuums te kunnen maken voor onze eigen producties, die daarna weer in de verhuur komen. Op deze wijze kan JTL zich grotendeels zonder subsidie redden.
Voor het maken van die kostuums hebben wij een kostuumatelier waar o.a. via Welzijn Lelystad  en Werkbedrijf Lelystad de meeste vrijwilligers vandaan komen.