Wie zijn wij

Wie zijn wij ????
Flevolandse Theatervereniging JTL werd in 1988 opgericht als Jeugd Theatergroep Lelystad, 10 jaar later werd de naam en daarmee ook de statuten gewijzigd in Flevolandse Theatervereniging JTL en kwam er zowel een jongerenafdeling als een volwassenenafdeling bij. ( Voordien was de maximale deelnameleeftijd 18 jaar)
Inmiddels is JTL uitgegroeid tot één van de grootste vrijwilligersprojecten binnen Lelystad met uitsluitend vrijwilligers! Daarnaast zijn wij SBB-erkend stage/leerwerkbedrijf voor de opleidingen artiest drama,artiest musical,muzikant, Ruimtelijke vormgeving, maatschappelijke stages , Lifestyle ,secretarieel

Jawel, JTL is Club van het Jaar van Lelystad !!!!

Pocahontas, volw.

Jong-volwassenen

Musical Lang en Gelukkig

 

Raadsels van Turandot,jeugd De voorstellingen van de groepen worden gespeeld in ons eigen theater aan de Kamp 28-49,Theater Posa in de Kempenaar en eens in de 5 jaar in Theater Agora.  Daarnaast figureren wij ook geregeld op de Bataviawerf en bij diverse stedelijke happenings.

Verder hebben wij een hele grote kostuumvoorraad, de kostuums worden aan allerlei scholen  binnen en buiten Lelystad verhuurd voor hun musicals e.d. maar ook voor diverse film en tv-producties vindt men de weg naar ons kostuummagazijn.

De verhuur is een vrij arbeidsintensief gebeuren en is dan OOK ALLEEN OP AFSPRAAK !

Het geld dat wij hiermee verdienen wordt gebruikt om kostuums te kunnen maken voor onze eigen producties, die daarna weer in de verhuur komen. Op deze wijze kunnen wij ons grotendeels zonder subsidie redden.
Voor het maken van die kostuums hebben wij een kostuumatelier waar o.a. via Welzijn Lelystad  en Werkbedrijf Lelystad de meeste vrijwilligers vandaan komen.

Het kostuumatelier met NL-DOET 2018

uit musical Eerste prijs,Wereldreis 2017. Draak van onze eigen decorafdeling ism kostuumatelier

Jeugdafd. Musical Niet te Filmen