Toneel

Juf Lieske

 

juf Natasha

Voor toneel kan er uit een aantal groepen worden gekozen.
Op de maandagmiddag is er de jeugdgroep vanaf 6 jaar.
Een gezellige groep die op een speelse manier toneel leert  spelen, zang en dans en toneel leren combineren en daarnaast met speloefeningen steeds meer zelfvertrouwen krijgen wat vaak ook op school weer duidelijk terug te zien is.
Zij repeteren van 16.00 tot 18.00 uur olv Lieske Moermond en
Natasha Bambo.
In het seizoen 2020-2021 werken zij aan de musical
SABOTAGE OP HET SPOOR!
uitvoering in mei 2021  update   voorstelling gaat naar november 2021.

Maandagavond is er de toneelgroep  onder regie van
Patrick Beugelink,patrick beugelinkJanoukSchmidt, DemiTerlien en Lieske Moermond van 19.00 tot 21.00 uur, In deze groep zitten  jongeren vanaf 15/16 jaar tot 20 jaar die naast toneel ook musical doen. Ook hier leren ze de dingen die ook de jeugd leert maar dan op een aan hun leeftijd aangepaste wijze.

Veel van deze spelers zullen deelnemen aan de diverse Halloween presentaties die we doen, evenals aan sint presentaties. In 2020-2021 werken zij aan de productie SPIJT van Carrie Slee. November 2021 is de première.
Demi Terlien is bij deze groep productieassistente, Janouk Smidt is regieassistentie.

Dinsdagavond is er de jeugd/ jongerengroep  vanaf ongeveer 12 jaar ( groep 8 basisschool), van 19.00 tot 21.00 uur.
Deze groep heeft als regie Martijn Besamusca en Kevin v.d. Pol en Juliët de Wilde.
Ook deze spelers/speelsters werken mee aan de diverse Halloween presentaties en Sint presentaties, voor zover hun leeftijd het toelaat. Seizoen 2020-2021 werkte deze groep aan de productie “No Escape” welke werd uitgevoerd in november 2020 en daarna werken zij samen met onze filmacteergroep aan het maken van filmpjes tbv het NSFF ( Nationaal Scholieren Film Festival) waarbij ze leren regisseren van een film, editen van een film, grimeren voor een film en zelf schrijven van een film. Ook in deze groep uiteraard ruimte voor speloefeningen om vrijer te kunnen spelen en bewegen.

Verder op de dinsdagavond is er ook de groep “de Close-up-club” waarbij zij samen een filmscenario maken, camera-acteren krijgen Het filmgedeelte is onder regie van Leo de Bree en Gerben Bakker en spel door Karin ter Veer en Remco de Jong.  Ook deze groep is van 19.00 tot 21.00 uur. Momenteel wordt er een filmscript gemaakt op basis van de repetities met elkaar en deze zal in samenwerking met videoclub FlevoLacus gefilmd gaan worden. Ook zoeken zij samenwerking met meerdere videoprojecten..

Op de woensdag is er het volwassenentoneel “de Goldies” onder regie van Hetty Beugelink.

Zij repeteren van 20.15 tot 22.15 uur. Deze groep werkt aan diverse korte presentaties, vaak in opdracht met thema. Maar ook zij werken mee aan de Halloween presentaties en Sint presentaties. Verder zijn zij geregeld re-enactment bij diverse gelegenheden waaronder Moordspel in de Flevomeer-bibliotheek in Lelystad.  Daarnaast doen zij veel “instant” opdrachten voor diverse instellingen. In 2020-2021 wordt er gewerkt aan de komische thriller, The Godmother. deze gaat eind oktober/begin november in première. 
Ook hier uiteraard speloefeningen om te komen tot een natuurlijk spel.

Op de vrijdag is er tenslotte nóg een groep voor jeugd van de basisschool, van 19.00 tot 21.00 uur.

Ook hier weer speloefeningen, zangoefeningen en musicaldans .
In het seizoen 2020-2021 werken zij aan de musical productie Betoeterd !!
In deze groep is de regie in handen van Remco de Jong en Denise Theunis.
update; Betoeterd is helaas door corona vervallen, hiervoor in de plaats in augustus 2 optredens samen met jongeren van Challenge-Up voor een verzorgingshuis o.a.

Toneellessen duren allen 2 uur.