Toneel

Voor toneel kan er uit een aantal groepen worden gekozen.

Maandagavond is er de toneelgroep  onder regie van Patrick Beugelink,JanoukSmidt, DemiTerlien en Lieske Moermond van 19.00 tot 21.00 uur, In deze groep zitten  jongeren vanaf 15/16 jaar tot 20 jaar die naast toneel ook musical doen. Ook hier leren ze de dingen die ook de jeugd leert maar dan op een aan hun leeftijd aangepaste wijze.

Veel van deze spelers zullen deelnemen aan de diverse Halloween presentaties die we doen, evenals aan sint presentaties. In 2020-2021 werken zij aan de productie SPIJT van Carrie Slee. 19 en 20 November 2021 is de uitvoeringsdatum
Demi Terlien is bij deze groep productieassistente, Janouk Smidt is regieassistentie.

Dinsdagavond is er de jeugd/ jongerengroep  vanaf ongeveer 12 jaar ( groep 8 basisschool), van 19.00 tot 21.00 uur.
Deze groep heeft als regie Martijn Besamusca en Kevin v.d. Pol en Juliët de Wilde.
Ook deze spelers/speelsters werken mee aan de diverse Halloween presentaties en Sint presentaties, voor zover hun leeftijd het toelaat. Seizoen 2020-2021 werkte deze groep aan de productie “No Escape” welke werd uitgevoerd in november 2020 en daarna werken zij samen met onze filmacteergroep aan het maken van filmpjes tbv het NSFF ( Nationaal Scholieren Film Festival) waarbij ze leren regisseren van een film, editen van een film, grimeren voor een film en zelf schrijven van een film. Ook in deze groep uiteraard ruimte voor speloefeningen om vrijer te kunnen spelen en bewegen.

Dinsdagavond is er de FILMSCHOOLvan JTL van 19.00 tot 21.00 uur, leeftijd tussen 12 en 18 jaar.
Wil je leren filmen en monteren, schitteren op het witte doek, props en decorstukken maken, licht en geluidstechnicus worden en zélf grimeren?
Alles is mogelijk! Alles proberen of 1 ding? Alles kan én het mag.
.
, Op de woensdagavond is er het volwassenentoneel “de Goldies” onder regie van Hetty Beugelink.

Zij repeteren van 20.15 tot 22.15 uur. Deze groep werkt aan diverse korte presentaties, vaak in opdracht met thema. Maar ook zij werken mee aan de Halloween presentaties en Sint presentaties. Verder zijn zij geregeld re-enactment bij diverse gelegenheden waaronder Moordspel in de Flevomeer-bibliotheek in Lelystad.  Daarnaast doen zij veel “instant” opdrachten voor diverse instellingen. In 2020-2021 wordt er gewerkt aan de komische thriller, The Godmother. deze verwachten wij november/december  in première.te laten gaan 
Ook hier uiteraard speloefeningen om te komen tot een natuurlijk spel.

Op de vrijdagavond is er de jeugd musicalgroep  vanaf 6 jaar,Zij repeteren van 19.00 tot 21.00 uur olv Natasha Bambo en Hetty Beugelink. en stagiaire Morgan Bartels
Een gezellige groep die op een speelse manier toneel leert spelen, zang, dans en toneel leren combineren en daarnaast met speloefeningen steeds meer zelfvertrouwen krijgen wat vaak ook op school etc.weer duidelijk terug te zien is.
In het seizoen 2020-2021 werkten zij aan de musical SABOTAGE OP HET SPOOR!
Vanwege corona moet deze voorstelling verschuiven naar hopelijk november/december 2021.
Daarná gaan ze werken aan de musical “BETOETERD” die in mei/juni 2022 zal worden uitgevoerd.

Op de vrijdag is er tenslotte  nieuw !!! dit seizoen 2021/2022 een groep voor jongeren vanaf 15 jaar van  19.00 tot 21.00 uur.
Improvisatie en musical. is wat er in deze groep op het programma staat..
3 september gaat deze nieuwe groep van start en de regie is in handen van Remco de Jong en Denise Theunis.

I