Info over JTL

 

 

Waarin onderscheidt JTL zich van anderen? JTL wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund, niet dat er daarmee geen kennis in huis is, maar de liefde voor theater en de liefde om anderen te laten mee voelen hoe leuk theater is,ook dat mee te geven.
Dát is waar JTL anders in is dan andere theateropleidingen.
De kennis/deskundigheid is er dus wel en dat blijkt ook uit het feit dat JTL een erkend SBB-leerbedrijf is voor diverse opleidingen en dat wordt je niet zomaar, daarvoor wordt je als bedrijf ook zeer deskundig eerst beoordeeld voordat je die erkenning krijgt. Zo hebben we geregeld stagiairs van Deltion College Zwolle, CIBAP Zwolle en ROC-Flevoland.
Daarnaast assisteren wij ( onze spelers) geregeld bij bedrijfstrainingen, opleidingstrainingen etc.
JTL heeft ook diverse prijzen gewonnen als instelling, met in 2018 de verkiezing tot Leukste vereniging van Lelystad. En in 2019 Cultuurclub van Lelystad.

Het uitgangspunt bij JTL is dat iedereen welkom is, er is geen aparte groep voor kinderen of volwassenen met een beperking, wij zijn van mening dat in onze huidige samenleving iedereen met elkaar samen de dingen moet kunnen doen en dus ook toneel of dans of alle andere zaken die te maken hebben met theater.

Is dit alles ??? Nee hoor, wij verhuren ook kostuums en hebben in de afgelopen jaren ook een hele verzameling kunnen aanleggen waar door vele scholen en verenigingen maar ook bedrijven, flink gebruik van gemaakt wordt. Die kostuums worden in ons eigen kostuumatelier gemaakt en/of vermaakt en dat atelier is meteen een werkplek voor b.v. mensen die met behoud van uitkering vrijwilligerswerk moeten doen.